Vd har ordet: Tätare trafik och billigare biljetter


När jag tittar i backspegeln är det ett händelserikt år som lagts till handlingarna. I december bytte Tåg i Bergslagen operatör för första gången på över tio år. Och för första gången någonsin bytte vi verkstad för underhållet av våra tåg. Vi är väldigt nöjda att dessa byten gick så bra, mycket tack vare att merparten av den duktiga tågpersonalen också följde med till SJ. Stort tack till både den tidigare operatören Tågkompaniet och den nya SJ för en smidig övergång!

Trafiken har flutit bra i början av året, och när alla blir ännu lite varmare i kläderna så hoppas jag att den kommer att gå utan störningar. Jag är glad att det numera går att validera de flesta biljetterna snabbt och smidigt med vår nya mobiltelefonlösning. Den fungerar fortfarande inte i Västmanland, men där hoppas vi ha en lösning till sommaren.

I samband med operatörsbytet har vi fått många frågor, bland annat om biljettköp ombord, cyklar på tågen och om de nya länskortreglerna. Tillsammans med SJ:s och länstrafikbolagens kundtjänst har vi försökt att alltid ha samma svar, men där har vi fortfarande lite kvar att jobba på. billigare biljetter. Jag hoppas att ni har märkt att det blivit billigare att åka tåg. SJ har sett mycket positiva effekter på resandet tack vare av de nya lägre priserna på både enkelbiljetter och månadsbiljetter. Den som har god framförhållning kan köpa biljetter till riktigt attraktiva priser, och det har även blivit billigare att åka vidare ut i SJ:s nät.

Fler nyheter. Nytt år och ny operatör innebär fler nyheter än så. Dit hör länskortens nya, utvidgade geografiska giltighet, som ska underlätta resor över länsgränserna. Trafiken mellan Falun och Gävle har förtätats, nu kör vi ett tåg i timmen hela dagen på ­vardagar. Dessutom kör vi en morgon- och en kvällstur med ­dubbeldäckare mellan Ludvika och Västerås med fortsättning till Stockholm. Tillsammans med Västmanland och SJ arbetar vi med att ytterligare utveckla trafiken mellan Ludvika-Fagersta och Västerås, så att det på sikt kan gå tätare trafik där, som i högre grad fortsätter till Stockholm.

WiFi. Efter sommaren kommer en efterlängtad nyhet: WiFi ska installeras ombord på tågen. Vi jobbar också på att kunna erbjuda ett Sommarkort även i år. Inte lika efterlängtat kanske, men något som ska skapa bättre förutsättningar för tågtrafiken i framtiden, är de banarbeten vi har att vänta i sommar. Precis som förra året blir det banarbeten mellan Ställdalen och Frövi samt Hallsberg-Mjölby. Under de närmaste åren kommer Trafikverket att satsa många hundra miljoner för att komma till rätta med kapacitets- och kvalitetsbrister. Det betyder att vi på sikt kan se fram emot förbättringar för Tåg i Bergslagen och våra resenärer.

Hugo Oljemark Vd, Tåg i Bergslagen

 

Kundforum

Kundforum

Tåg i Bergslagen Kundforum är till för dig och hjälper dig med dina frågor och funderingar. Läs mer här

Tidtabeller

Tidtabeller

Här kan du se hela tidtabeller för alla sträckor i Tåg i Bergslagens trafikområde. Läs mer här

Förseningsersättning

Förseningsersättning

Vi gör allt för att du ska komma fram i tid, men ibland går det inte vår väg, då ersätter vi dig. Läs mer här

Annonsera

Annonsera

Våra tåg är synliga för många miljoner människor. Här finns bra och populära annonsytor för företag. Läs mer här