Ändringar i tågtrafiken under sommaren

Sommaren och semestertider är här! Det innebär som vanligt sommartidtabell och att Trafikverket passar på att rusta upp järnvägen.

Ny tidtabell

Sommartidtabellen gäller i sex veckor under 3 juli – 13 augusti.

Ett tåg i timmen till Lindesberg

Nytt för i år är att entimmes-trafiken mellan Lindesberg och Örebro fortsätter hela sommaren. Färre bussavgångar ersätts med fler tågavgångar för att kunna erbjuda resor varje timme.

Se sommarens tidtabeller

Banarbeten innebär anpassningar

Under sommaren passar Trafikverket på att förbättra järnvägen. Det innebär att under vissa tider påverkas tågtrafiken.

Ta tåget till Norrköping

Under veckorna 28 till 32 kommer det att vara avbrott för banarbete på sträckan Hallsberg – Motala. I samband med att den ordinarie trafiken inte kan köras så väljer TiB och SJ i stället att mellan 10 juli – 13 augusti erbjuda en direktförbindelse med tåg mellan Hallsberg och Norrköping.
Läs mer om Norrköping

Planerade banarbeten

Se lista över de sträckor som påverkas i TiB:s trafikområde och information om ersättningstrafik. Följ länken nedan till SJ.se.
Se aktuella banarbeten


Nu tas Tåg i Bergslagens nya tåg i trafik

Ett viktigt lyft för tågresenärer i Bergslagen! Den 10 mars är du välkommen att se eller åka med det nya tåget och intervjua företrädare för Tåg i Bergslagen.

Banarbete Frövi-Örebro våren 2023

Ett omfattande banarbete på sträckan Frövi-Örebro under mars-maj 2023. Det påverkar dig som reser på linje 53 och 54.

Nu är Tåg i Bergslagens nya tåg i trafik

Tåg i Bergslagen har köpt in sju nya moderna tåg. För resenärerna innebär det ett rejält lyft; det kommer att bli gott om plats och bättre komfort ombord.