Systemförvaltare till Tåg i Bergslagen

Tåg i Bergslagen har en spännande tid framför sig. Vill du vara med på resan?

Ny tjänst som Systemförvaltare

Du är en person som drivs av nyfikenhet och passion och gillar utmaningar och förändringar då vårt IT-stöd ska byggas upp och vidare­­utvecklas en hel de närmaste åren. Du uppskattar att arbeta med samhällsviktiga tjänster och brinner för att skapa nytta, på riktigt. Du har lätt för att se förbättrings­­­­möjligheter och hur våra resenärers önskemål kan realiseras i tekniska lösningar.

Har du tidigare arbetat med systemförvaltning och vill anta en ny utmaning, eller har du några års erfarenhet i en liknande roll och vill gå vidare till ett utvecklande och spännande uppdrag? Då kanske rollen som System­förvaltare hos oss kan vara intressant för dig!

Som Systemförvaltare arbetar du med förvaltning och utveckling av våra IT-system kopplat till, i huvudsak, försäljning och resenärsinformation. Du kommer arbeta övergripande med förvaltning men också vara med att upphandla och sätta upp nya systemlösningar i takt med att vi förnyar och utvecklar vårt IT-stöd. Här har du möjlighet att arbeta med vår digitala transformation, som är en möjliggörare för att möta våra resenärers behov nu och i framtiden.

Arbetsuppgifter

I din roll som Systemförvaltare ansvarar du för de system som är kopplade till försäljning och distribution av biljetter, information och erbjudanden till våra kunder. Du underhåller och förvaltar systemen samt är drivande i den tekniska utvecklingen inom dina områden. I rollen som Systemförvaltare är du länken mellan användarna och systemleverantörer. 

I tjänsten ingår bland annat arbetsuppgifter såsom:

  • Delaktig och drivande i den tekniska utvecklingen inom dina områden
  • Samverka med verksamheten och prata med våra kunder för behovsinsamling
  • Ta fram förslag på systemlösningar utifrån behov
  • Medverka i upphandlingar av systemlösningar
  • Förvalta försäljningssystemen och koordinera uppdateringar
  • Se till att systemdokumentation finns tillgänglig och är uppdaterad
  • Planera, samordna och kvalitetssäkra utveckling, testning och produktions­sättning med verksamhet och IT.
  • Incidenthantering med felsökning och uppföljning av rättningar

Eftersom det här är ett nytt område för oss så finns det alla möjligheter till att själv vara med och utveckla rollen.

Tåg i Bergslagen har en spännande tid framför sig med ett helt nytt ansvar för biljetter och erbjudande ut mot kund. Arbetet med att skapa, förvalta och utveckla denna förmåga kommer att bli en spännande del av ditt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning med IT-inriktning, inom systemvetenskap eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av arbete med systemutveckling gärna med fokus på biljettförsäljning och/eller resenärsinformation. Det är meriterande om du har erfarenhet av systemförvaltar-rollen eller arbete med kollektivtrafik sedan tidigare.

Då rollen innebär många kontaktytor behöver du ha god samarbetsförmåga. Du har en vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar och resultat. Du har ett helhetstänk och tar hänsyn till det större perspektivet. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Vidare är du självgående, tar initiativ och uppnår resultat. Du tar ansvar för ditt uppdrag och driver dina processer vidare på ett strukturerat och kvalitetsmedvetet sätt.

Arbetet kräver att du pratar och skriver flytande svenska och har goda kunskaper i engelska.

Om Tåg i Bergslagen

Tåg i Bergslagens uppdrag är att driva och utveckla tågtrafik och kollektivtrafik i Bergslagsområdet, och vi arbetar för att öka möjligheterna att pendla till arbetet eller studierna och att resa i tjänsten eller på fritiden. Vi knyter samman de fyra Bergslagslänen Dalarna, Örebro, Västmanland och Gävleborg.

Vi är för närvarande sju personer som arbetar på Tåg i Bergslagen och vi är mycket måna om att alla ska trivas. Vi arbetar i huvudsak hemifrån men vårt kontor ligger i Borlänge där vi oftast träffas en dag i veckan. Det innebär att placeringsort för denna roll är flexibel. Rollen innebär vissa resor i Bergslagen.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar provanställning.

Tillträde:

Omgående efter överenskommelse.

Upplysningar:

Har du frågor kring tjänsten får du gärna höra av dig till malin.edhall@tagibergslagen.se eller via telefon 073 057 01 03.

Välkommen att skicka in ditt CV och ett kortfattat personligt brev till info@tagibergslagen.se. Vi tar löpande emot ansökningar, så vänta inte med att söka!

Läs gärna mer om Tåg i Bergslagen här på sidan!

Nu tas Tåg i Bergslagens nya tåg i trafik

Tåg i Bergslagen har köpt in sju nya moderna tåg. För resenärerna innebär det ett rejält lyft; det kommer att bli gott om plats och bättre komfort ombord.

Beslut om tilldelning i upphandling

Tåg i Bergslagen beslutade den 14 december att för upphandling av trafikavtal tilldela VR Sverige AB uppdraget som ny operatör.

Nya tidtabeller och samlad planering för 2023

En ny tågplan startar söndag 11 december och då börjar nya tidtabeller att gälla. Se hur dina resor påverkas.