Tåg i Bergslagens nya tåg - utvändig bild och invändig bild.

Nu tas Tåg i Bergslagens nya tåg i trafik

Ett viktigt lyft för tågresenärer i Bergslagen! Den 10 mars är du välkommen att se eller åka med det nya tåget och intervjua företrädare för Tåg i Bergslagen.

Under 2023 ersätts Tåg i Bergslagens äldsta tåg med nya, moderna dubbeldäckare. Den 1 mars sattes de första ER1-tågen i trafik på Bergslagspendeln mellan Västerås och Ludvika. De nya tågen har hög komfort, är tillgänglighetsanpassade och designade för att underlätta pendling.

– Det ska bli spännande att se effekten av de nya tågen i vårt trafiksystem. Vi hoppas på både högre kundnöjdhet och fler resenärer, säger Maja Rapp, vd Tåg i Bergslagen.

De sju ER1-tåg som Tåg i Bergslagen via Transitio köpt in från den schweiziska tillverkaren Stadler är byggda för att främja minskade koldioxidutsläpp, för att klara svenska vintrar och för att erbjuda en hög passagerarkomfort. Tågen levereras löpande under första halvåret 2023, och efter sommaren planeras samtliga Tåg i Bergslagens gamla X14-tåg vara ersatta. De nya tågen kommer till en början att trafikera sträckan Ludvika-Västerås.

– Det här är resultatet av ihärdigt arbete och en viktig förutsättning för att underlätta pendling i regionen. Resenärernas tålamod på sträckan Västerås-Ludvika har prövats. De nya, fräscha tågen är en förbättring i rätt riktning, säger Tommy Levinsson, styrelseordförande Tåg i Bergslagen.


Program 10 mars

Västerås C
9.15 – 9.44 Provsitt i tåget och träffa Tåg i Bergslagen
9.44 Res med tåget till Ludvika.

Ludvika station
12.00 – 12.32 Provsitt i tåget och träffa Tåg i Bergslagen
12.32 Res med tåget till Västerås.

Maja Rapp, vd Tåg i Bergslagen och Tommy Levinsson, styrelseordförande Tåg i Bergslagen finns på plats på Västerås C och Ludvika station. Anmäl gärna om du vill boka en intervju med dem.

Föranmälan krävs om du vill åka med tåget.

Tåg i Bergslagen bjuder på fika i Västerås och Ludvika. Du som reser med tåget till Ludvika bjuds på en enklare lunch i Ludvika.

För mer information och anmälan

Malin Edhäll, kund- och marknadsansvarig Tåg i Bergslagen:
malin.edhall@tagibergslagen.se
0730-570 103

Se pressbilder här

Aktuellt

Det nya tåget ER-1 i TiB:s färger

Klart med nya tåg till Tåg i Bergslagen

Tåg i Bergslagen har köpt in sju nya moderna tåg. För resenärerna innebär det ett rejält lyft; det kommer att bli gott om plats och bättre komfort ombord.