Anpassningar på grund av Corona

Nu körs trafiken enligt ordinarie tidtabell

Sedan den 9 augusti körs tågen enligt ordinarie vintertidtabell, utan de tidigare anpassningarna till följd av Covid-19. SJ som ansvarar för tågtrafiken gör insatser för att minska risken för smittspridning.
Vintertidtabell från och med 9 augusti

Efter en tid med stor påverkan på grund av Corona-pandemin är nu ordinarie trafik tillbaka.

– Vi kör enligt vintertidtabell sedan den 9 augusti. Det är alltså inga fler inställelser till följd av Covid-19, berättar Yujin Zhang, strategisk planerare på Tåg i Bergslagen.

– Det är dock ett flertal banarbeten av varierande storlek under hösten och därför viktigt att alltid dubbelkolla på sj.se innan resan, säger Yujin.

Minska risken för smittspridning

SJ som ansvarar för tågtrafiken gör insatser för att minska risken för smittspridning. Du kan läsa om deras arbete och vad du som reser bör tänka på här: senaste info om Corona-viruset och tågresor

Banarbeten

Vårt trafiknät behöver underhåll och ett antal banarbeten i höst och vinter påverkar trafiken i Tib:s område. Var och när dessa sker kan du läsa om här: planerade banarbeten i Tibs område


Ny vd till Tåg i Bergslagen

Tåg i Bergslagen anställer ny vd. Maja Rapp tillträder den 1 maj. Maja kommer närmast från SJ där hon arbetat som affärschef.

Tyst avdelning på tågen

Det kommer inom kort att finnas en tyst avdelning ombord på våra Regina-fordon så snart uppsättningen av informationsskyltar är klar.

Nya tåg till Tåg i Bergslagen

TiB:s x14-tåg ska bytas ut mot nya moderna tåg. Det innebär bättre komfort, och kanske även tätare trafik i framtiden.