Förbättringar i tidtabellen

Ny tidtabell från och med 15 december 

Sedan i söndags den 15/12 gäller en ny tidtabell. Inga stora förändringar men gå gärna in på www.sj.se eller www.resrobot.se för att se om det skett några förändringar på de tåg som du normalt reser med.

Förutom sedvanliga minutjusteringar så innehåller den nya tidtabellen en del riktigt positiva nyheter. Det blir förbättrade anslutningstider mellan Bergslagspendeln i Västerås och tågen från Stockholm. Från klockan 15 och trafikdygnet ska väntetiden inte vara längre än runt tio minuter. Tåg i Bergslagen och SJ arbetar nu tillsammans för att åstadkomma motsvarande förbättring även i andra riktningen, på morgonen mot Stockholm.

Med förbättrade tidtabeller och anslutningar under 2020 vill vi locka ännu fler, inte minst jobbpendlare, att ta tåget, säger Martin Drakenberg, affärschef på SJ.

Under 2020 trafikeras vissa avgångar på Bergslagspendeln med SJs dubbeldäckartåg, X40. Möjligheten att använda Dubbeldäckaren gäller för 2020, och den kommer gå under vardagar flera turer per dag. Dessutom blir TiB:s eftermiddagståg Dalarna – Stockholm, med retur sent på kvällen, lok och vagn.

– Vi har hyrt in dessa fordon från SJ för att få en större fordonsreserv och vår förhoppning är att antalet inställda tåg pga fordonsbrist skall minska, berättar Hugo Oljemark, vd på På Tåg i Bergslagen.

– En annan nyhet är att ” Smedjebacksexpressen” mellan Fagersta och Borlänge blir snabbare. Det är nu möjligt att ta tåget från Fagersta klockan sex på morgonen och vara framme i Borlänge runt halv åtta. Där arbetar vi för att i framtiden få till en lika snabb retur tillbaka på eftermiddagen, berättar Hugo Oljemark.

OBS! På X40 och lok- och vagntågen finns det ingen möjlighet att ta med cykel ombord.

Och så en nyhet inför sommaren: Resenärer mellan Örebro och Norrköping kan se fram emot att slippa sommartraditionen med ersättningsbuss nästa år. Under veckorna 28-32 gör nämligen tågen mellan Örebro och Norrköping comeback.


Kundforum

Kundforum

Tåg i Bergslagen Kundforum är till för dig och hjälper dig med dina frågor och funderingar. Läs mer här

Tidtabeller

Tidtabeller

Information och länkar till tidtabeller för alla sträckor i Tåg i Bergslagens trafikområde. Läs mer här

Förseningsersättning

Förseningsersättning

Vi gör allt för att du ska komma fram i tid, men ibland går det inte vår väg, då ersätter vi dig. Läs mer här

Hittegods

Hittegods

Har du tappat eller glömt något på våra tåg? Börja med att registrera dina kvarglömda saker här. Läs mer här