Pressbilder

Hugo1 Hugo2 Hugo3
Hugo Oljemark, vd Tåg i Bergslagen

Örebro C Avesta-Krylbo C Engelsberg
Tåg i Bergslagens tåg, modell Regina

Ta tåget till IKEA Borlänge – åk gratis hem fortsätter

Ta tåget till IKEA Borlänge och åk gratis hem
Handla inredning miljövänligt och bekvämt. Tåg i Bergslagen och IKEA Borlänge samarbetar – och bjuder varuhusets tågåkande kunder på returresan.

Tåg i Bergslagen och IKEA i Borlänge har startat ett samarbete som gör det förmånligare för shoppingsugna att välja tåget när de besöker IKEA-varuhuset. Sedan sommaren 2018 får alla som registrerar sitt IKEA Family-kort i kassan när de handlar, och sedan visar kvittot på tåget, åka gratis hem.

– IKEA Borlänge är Sveriges mest centrala IKEA. Att vi ligger precis vid Centralstationen innebär en unik möjlighet att ta tåget hit, och det känns fantastiskt att vi nu kan underlätta för våra kunder att välja tåget när de besöker oss, säger Mick Evertsson, försäljningschef på IKEA Borlänge.

Att ta tåget till IKEA handlar inte bara om ett enkelt sätt att resa. Hållbarhetsfrågor är centrala för IKEA, och samarbetet med Tåg i Bergslagen rimmar väl med ambitionen att ha en positiv inverkan på människor och miljö.

– Det finns ett viktigt hållbarhetsperspektiv i vårt samarbete med Tåg i Bergslagen, och det känns riktigt bra att kunna erbjuda ett miljövänligt alternativ för att ta sig hit, säger Mick Evertsson.

På Tåg i Bergslagen är man glada över ännu en möjlighet att visa att det är både enkelt, bekvämt och okomplicerat att ta tåget.

– Vi är stolta över att kunna genomföra det här samarbetet med IKEA Borlänge. Köpcentrum ligger oftast utanför städer och att åka kollektivt till dem brukar tyvärr vara svårt. Med IKEA alldeles bredvid Centralstationen är Borlänge ett lysande undantag, säger Hugo Oljemark, vd Tåg i Bergslagen.

 

Kontaktuppgifter:

Hugo Oljemark, vd Tåg i Bergslagen:
T. 072 241 12 60 ,  hugo.oljemark@tagibergslagen.se

Jessica Öhlund, varuhuschef  IKEA Borlänge:
T. 072 352 83 63 , jessica.ohlund@ikea.com

 


Villkor för erbjudandet:

Från och med 25 juni kan medlemmar i IKEA FAMILY åka tåg gratis hem från IKEA i Borlänge.
Erbjudandet gäller för maximalt två vuxna och tre medföljande barn på Tåg i Bergslagens avgångar till och från Borlänge utan byten.
På returresan: visa upp den använda tågbiljetten till Borlänge, plus IKEA-kvittot med IKEA Family-nummer. Tur och returresa måste ske samma dag.
Erbjudandet gäller ej resa med SJ:s avgångar (dvs SJ-tåg). Erbjudandet gäller endast resande med enkelbiljett från Tåg i Bergslagen (SJ/TiB). Erbjudandet gäller ej i kombination med länskort/länsbiljett. Kvittot gäller för returresa till avreseorten. I det fall man önskar resa vidare köper man biljett från där returresan slutar (dvs avreseorten).

SJ AB ny operatör för Tåg i Bergslagen från december 2016

Läs mer här…

Inslag i TV4 om fototåget