Tåg-quiz

Utmana dig själv och tävla om en gratis, valfri resa med SJ och Tåg i Bergslagen!

Från och med den 12 december ökar Tåg i Bergslagen avgångarna på Siljansbanan för att uppnå timmestrafik på sträckan. Inte konstigt då att frågorna handlar en del om just Siljansbygden.

Tre vinnare av detta Siljans-inspirerade quiz får var sin valfri resa i första eller andra klass med SJ.

Reglerna är enkla. Deltagarna med flest poäng vinner. Vinnarna meddelas strax efter att tävlingen avslutas den 31 december. Du kan delta max fem gånger. Du lämnar namn och epost i slutet av tävlingen för att delta. Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Lycka till!

Mindfulness på tåget

Tågresan kan vara en viktig paus i en stressig tillvaro. Koppla av och lyssna på några enkla mindfulness-övningar anpassade för tågresan.

Läs mer och lyssna

Så reser du med oss

Undrar du något?
Här är svar på några av de vanligaste frågorna.
Klicka dig vidare för att se mer.

För att resa behöver du en biljett. Vanliga enkelbiljetter köper du enklast i SJ:s app eller på SJ.se. Det finns också andra typer av biljetter för pendling till exempel.

Köp din resa på SJ.se

Läs mer om biljetter

Enklaste sättet att se avgångstider är att använda Sök resa på startsidan.

Sök resa

Behöver du en fullständig tidtabell för en viss sträcka som också kan sparas och skrivas ut så hittar du det här.

Se tidtabeller

Tåg i Bergslagen trafikerar ett område som sträcker sig över Gävleborg, Västmanland, Dalarna och Örebro län. På linjekartan kan du se samtliga sträckor och stationer som vi trafikerar.

Se linjekartan

Tåg i Bergslagen arbetar för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för dig som pendlar i Örebro, Dalarna, Västmanland och Gävleborg. Det finns flera olika alternativ på biljetter beroende på var och hur du behöver resa.

Läs mer och hitta den pendlarbiljett som passar dig.