Vd har ordet: Stora problem men en ljusnande framtid


Stora problem men en ­ljusnande framtid? Det första halvåret 2018 innebar stora problem med tåg­trafiken. Först ställde en sträng vinter till problem i form av snö och is i spår och växlar, plus att vi fick problem med att våra fordon behövde mer verkstadstid. Sedan blev det en varm och torr sommar vilket innebar solkurvor på och bränder intill spåren.  Nu ser vi med tillförsikt fram emot höstens mera normala väderförhållanden. Trafiken fungerar bättre just nu, vi har lite problem att det saknas personal, men det är relativt lätt att åtgärda.

Sett till antalet störningstimmar är ökningen stor när vi jämför första halvåret 2018 med motsvarande tid förra året. Nu arbetar vi tillsammans med Trafikverket för att antalet störningstimmar ska minska.

Den sträcka vi haft mest problem med är sträckan mellan Ludvika och Västerås, den så kallade Bergslagspendeln. Där har vi justerat tidtabellen något för att göra den robustare, och under den korta tid som vi kört med den nya tidtabellen (utan infrastrukturfel) så har punktligheten förbättrats avsevärt.

På liknande sätt studerar vi nu vad som kan göras på andra sträckor. Vårt mål är att punktligheten ska förbättras avsevärt under andra halvåret 2018 och att antalet inställda tåg ska minskas.

I höst kommer vi äntligen att kunna erbjuda wifi ombord på våra tåg, och under våren 2019 kommer våra Reginatåg börja halvtidsupprustas, vilket bland annat innebär ny eller betydligt uppfräschad inredning.

Med förhoppning om en bra trafikhöst,
Hugo Oljemark Vd, Tåg i Bergslagen


 

Kundforum

Kundforum

Tåg i Bergslagen Kundforum är till för dig och hjälper dig med dina frågor och funderingar. Läs mer här

Tidtabeller

Tidtabeller

Här kan du se hela tidtabeller för alla sträckor i Tåg i Bergslagens trafikområde. Läs mer här

Förseningsersättning

Förseningsersättning

Vi gör allt för att du ska komma fram i tid, men ibland går det inte vår väg, då ersätter vi dig. Läs mer här

Hittegods

Hittegods

Har du tappat eller glömt något på våra tåg? Börja med att registrera dina kvarglömda saker här. Läs mer här