Enkelbiljetter

För dig som reser lite då och då är Tåg i Bergslagens enkelbiljett – TiB Enkelbiljett, ett bra val för dig. Du köper den enklast på sj.se.

TiB Enkelbiljett

TiB Enkelbiljett köper du enkelt i SJs app, på SJ.se eller på kopbiljett.resrobot.se. Det går också att köpa biljetter på Pressbyrån, 7-Eleven och SJ Kundservice på tel. 0771-75 75 75 mot en serviceavgift.

TiB Enkelbiljett finns som kan ej ombokas och kan återbetalas. Har du köpt en återbetalningsbar biljett i SJs digitala kanaler kan du själv avboka den där. Annars måste du kontakta SJs kundservice för återbetalning.

Köp TiB Enkelbiljett på sj.se

Köp TiB Enkelbiljett på resrobot.se

TiB Enkelbiljett till fast pris

TiB Enkelbiljett har ett fast, förutsägbart pris. Din resa kommer kosta lika mycket oavsett om du köper biljetten samma dag eller långt i förväg. De fasta priserna är i grunden baserat på hur lång sträcka du reser. Inom vissa regioner har priset justerats för att harmonisera med annan kollektivtrafik.

Student och ungdom

TiB Enkelbiljett finns i helt och reducerat pris. Reducerat pris ger 25% rabatt och gäller för ungdomar under 20 år samt student.

För att ha rätt till studentrabatt ska du studera minst 50 procent i minst 10 veckor under terminen på universitet, högskola, Komvux eller annan utbildning som är berättigad till studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN).

Du måste kunna styrka att du är student med giltig ID-handling och en giltig studentlegitimation med Svensk Kollektivtrafiks studentresesymbol. Giltiga studentlegitimationer är digitala kort från Mecenat, WeStudents och Studentkortet/STUK.

Barn och familj

Barn reser förmånligt tillsammans med betalande resenär. Vi kallar det TiB Familj.

En resenär med TiB enkelbiljett får alltid ta med sig 2 barn upp till och med 12 år kostnadsfritt. Om barnen bokas i SJs kanaler betalar ni endast en bokningsavgift. Det behöver inte finnas ett släktskap mellan resenärerna.

Medföljande barn utöver de två som ingår i TiB Familj reser till reducerat pris, dvs 25% rabatt. Om ingen biljett köpts till de två första medföljande barnen så behöver ungdomsbiljett köpas till ytterligare barn, utöver de två kostnadsfria.

Kombinerad resa – Resplus

Resplus är en resa som innefattar flera trafikbolag och köpts i en sammanhållen bokning. Biljetten som utfärdas har beteckningen ”Resplus”.

Resplus innebär att du som resenär ska få en enkel och trygg resa – hela vägen. När du har en Resplus-biljett får du dessutom en Kom-fram-garanti, där trafikföretagen gemensamt garanterar att du kommer till din slutdestination, även om trafikstörningar uppstår.

Läs de fullständiga villkor som gäller vid köp av en Resplus-resa

Resevillkor – regler för resan

Resevillkoren är en samling regler som finns för att det ska kännas tryggt och säkert att resa med Tåg i Bergslagen. Både för dig som reser och för oss som arbetar ombord.

Se Tåg i Bergslagens resevillkor.