Hitta den pendlarbiljett som passar dig

Tåg i Bergslagen arbetar för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för dig som pendlar i Örebro, Dalarna, Västmanland och Gävleborg.

Det finns flera olika alternativ när du ska välja pendlarbiljett. Beroende på den sträcka du pendlar så köper du den från någon av länstrafikbolagen eller från Mälartåg. Här kan du läsa om de olika biljetterna:

Du som ska pendla kan köpa en periodbiljett med länsgiltighet från länstrafiken i Dalarna, Gävleborg, Västmanland eller Örebro län. Med den biljetten reser du inom länet samt till närmaste kommun-centrum i angränsande län. Det innebär att den periodbiljett som passar bäst för just din resa kan vara en biljett från ett annat län än det du bor i.

Se var du kan resa med länstrafikens periodbiljetter

Se periodbiljetternas giltighet på linjekartan

Läs mer och köp din periodbiljett hos länstrafiken

Se Dalatrafiks biljetter

Se Länstrafiken Örebros biljetter

Se VLs biljetter

Se Xtrafiks biljetter

Movingo är en periodbiljett för regionaltåg och lokaltrafik i Stockholm-Mälardalen. Lokaltrafikdelen av Movingo gäller på Tåg i Bergslagen inom Västmanland (VL-giltigheten) och Örebro län (LT Örebro-giltigheten).

För resa med Movingo på Tåg i Bergslagen inom Östergötland krävs Movingobiljett till/från valda stationer på sträckan Motala-Skänninge-Mjölby. Östgötatrafikens lokaltrafikgiltighet gäller inte för resor på sträckan Motala-Skänninge-Mjölby.

Movingo säljs i Movingos app och webb samt i SJs app och webb.

Läs mer och köp pendlarbiljett på movingo.se

SJ Årskort

SJ årskort med Resplus-tillägg är giltigt på Tåg i Bergslagen.

Läs mer på sj.se

Övriga länstrafikbiljetter

Förutom länstrafikens periodbiljett är vissa övriga länstrafikbiljetter giltiga på Tåg i Bergslagen. Läs mer på respektive länstrafikbolags hemsida för att se vilka biljetter som är giltiga på våra tåg.

Så reser du med oss

Undrar du något?
Här är svar på några av de vanligaste frågorna.
Klicka dig vidare för att se mer.

För att resa behöver du en biljett. Vanliga enkelbiljetter köper du enklast i SJ:s app eller på SJ.se. Det finns också andra typer av biljetter för pendling till exempel.

Köp din resa på SJ.se

Läs mer om biljetter

Enklaste sättet att se avgångstider är att använda Sök resa på startsidan.

Sök resa

Behöver du en fullständig tidtabell för en viss sträcka som också kan sparas och skrivas ut så hittar du det här.

Se tidtabeller

Tåg i Bergslagen trafikerar ett område som sträcker sig över Gävleborg, Västmanland, Dalarna och Örebro län. På linjekartan kan du se samtliga sträckor och stationer som vi trafikerar.

Se linjekartan