Välj din pendlarbiljett

Tåg i Bergslagen arbetar för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för dig som pendlar i Örebro, Dalarna, Västmanland och Gävleborg.

Det finns flera olika alternativ när du ska välja pendlarbiljett. Beroende på den sträcka du pendlar så köper du den från någon av länstrafikbolagen, Movingo eller SJ.

Här kan du läsa om de olika biljetterna:

Du som ska pendla kan köpa en periodbiljett med länsgiltighet från länstrafiken i Dalarna, Gävleborg, Västmanland eller Örebro län. Med den biljetten reser du inom länet samt till närmaste kommun-centrum i angränsande län. Det innebär att den periodbiljett som passar bäst för just din resa kan vara en biljett från ett annat län än det du bor i.

Se var du kan resa med länstrafikens periodbiljetter
Se periodbiljetternas giltighet på linjekartan

Läs mer om länstrafikens olika biljetter på deras sidor:

SJ har flera olika pendlarbiljetter.

SJ 10-biljett: res tio gånger i valfri riktning på en vald sträcka under 90 dagar.

SJ Månadsbiljett: res obegränsat mellan två orter under 30 dagar.

SJ Årskort: för dig som pendlar både i Tåg i Bergslagens system och med SJ:s övriga trafik så är SJ Årskort ett alternativ. Till SJ årskort finns möjlighet att köpa Resplustillägg som ger giltighet på all regional kollektivtrafik.

Läs mer och köp pendlarbiljett på SJ.se

Movingo är ett samarbete mellan SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken. Movingos pendlarbiljett gäller för obegränsat resande mellan två stationer inom dessa trafikbolags områden, eller i hela Mälardalen i 30 dagar, 90 dagar eller ett år.

I Tåg i Bergslagens område passar Movingo framför allt för resenärer som pendlar mellan länen Örebro och Västmanland. Då ingår förutom resor på Tåg i Bergslagens tåg även övriga regionaltåg samt busstrafiken i de valda länen.

Läs mer och köp pendlarbiljett på movingo.se

Så reser du med oss

Undrar du något?
Här är svar på några av de vanligaste frågorna.
Klicka dig vidare för att se mer.

För att resa behöver du en biljett. Vanliga enkelbiljetter köper du enklast i SJ:s app eller på SJ.se. Det finns också andra typer av biljetter för pendling till exempel.

Köp din resa på SJ.se

Läs mer om biljetter

Enklaste sättet att se avgångstider är att använda Sök resa på startsidan.

Sök resa

Behöver du en fullständig tidtabell för en viss sträcka som också kan sparas och skrivas ut så hittar du det här.

Se tidtabeller

Tåg i Bergslagen trafikerar ett område som sträcker sig över Gävleborg, Västmanland, Dalarna och Örebro län. På linjekartan kan du se samtliga sträckor och stationer som vi trafikerar.

Se linjekartan

Tåg i Bergslagen arbetar för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för dig som pendlar i Örebro, Dalarna, Västmanland och Gävleborg. Det finns flera olika alternativ på biljetter beroende på var och hur du behöver resa.

Läs mer och hitta den pendlarbiljett som passar dig.